Door de ongerepte sneeuw.

Nieuwsgierig naar het Noorderlicht.

Zoevend over bevroren meren.

NextPrev

5-Dagen Scooteren, 7 Overnachtingen.


Dag 1. Aankomst in de loop van de middag. Kennismaken en intrek nemen in jullie accommodatie. De rest van de dag gebruiken we om bij te komen van de reis en 's-avonds genieten we gezamenlijk van een heerlijke Zweedse maaltijd waarbij we het programma voor de komende week doornemen. Ook wordt de benodigde scooterkleding, overall, schoenen en helm, gepast.

Dag 2. Na een stevig Zweeds ontbijt gebruiken we de ochtend voor een theoretische en praktische uitleg van het sneeuwscooter rijden. Na de lunch op onze locatie in Tväråträsk maken we de eerste sneeuwscootertocht (circa 50 km). We eten gezamenlijk en voor de liefhebbers verwarmen we de op hout gestookte Finse buitensauna en/of de badtunna (Laplandse jacuzzi). Het ideale moment om nogmaals van de belevenissen van de dag te genieten.

Dag 3: Na het ontbijt maken we ons op voor de dagtocht, met een lengte tussen de 80 en 120 km. Rijdend door de besneeuwde bossen en over de bevroren meren en moerassen trekken we steeds dieper de Laplandse wildernis in, waar, behalve rendieren en elanden, nauwelijks iemand geweest is. De lunch gebruiken we onderweg bij een verwarmend houtvuur.
Bij thuiskomst wacht ons een heerlijke Zweedse maaltijd en eventueel kan er na het avondeten weer genoten worden van de sauna en/of badtunna. Misschien hebben we geluk en zien we, al zittend in het heerlijk warme water, hoe boven ons hoofd het magische Noorderlicht zijn wonderlijke show geeft.

Dag 4: Rustdag.
Na 2 dagen 'scooteren' bouwen we vandaag een rustdag in. Belangrijk om bij te komen van de afgelopen 2 dagen en ons weer op te laden voor het vervolg van de week. De rustdag kan door iedereen vrij gebruikt worden. Wandelen, sauna/badtunna, lezen, tv kijken of bijvoorbeeld een dagje skieën in Sorsele (meerprijs).

Dag 5,6 en 7. Hetzelfde als dag 3. Bovendien zullen we, indien gewenst, nu 1 nacht in een eenvoudige wildernishut overnachten.

Dag 8: Jammer genoeg is de dag van vertrek al weer aangebroken. Na het ontbijt worden jullie veilig naar de luchthaven gebracht en gaat het huiswaarts.

De prijs voor dit weekarrangement is € 1690,-- per persoon.

Inbegrepen:
            - 1 Persoon per scooter. Om onze kwaliteit te waarborgen is de groep maximaal               4 deelnemers.
            - Verblijf in onze accommodatie Tores (3 of 4 personen) of Ons huis (1 of 2                personen).
            - Alle maaltijden.
            - Verzekering, benzine, en olie voor de scooter.
            - Gebruik sneeuwscooterkleding, -schoenen, -helm.
            - Transfer van en naar Lycksele luchthaven.
            - Gebruik sauna/badtunna (2x).
Niet ingebrepen:
            -Vliegtickets.
            -Alcoholische dranken.
            -Eventuele activiteiten tijdens de rustdag.

Het is mogelijk om 2 personen per scooter te boeken. De prijs voor de 2de persoon is dan € 990,00 in plaats van € 1690.
Bij boeking 1 persoon per scooter mag 1 dag scooteren, zonder meerprijs, geruild worden voor 1 huskytocht. In andere gevallen zal er een meerprijs van € 140 berekend worden.

Geinteresseerd? Stuur een mail voor meer info of vul een aanvraag boeking.