Door de ongerepte sneeuw.

Nieuwsgierig naar het Noorderlicht.

Zoevend over bevroren meren.

NextPrev

Voorbereiding,

De winter in Lapland duurt ongeveer 7 maanden en gaat gepaard met veel, vaak héél veel, sneeuw en lage temperaturen. Het is dan ook belangrijk om je goed te kleden als je naar buiten gaat. Daarbij is het belangrijk dat je meerdere lagen kleding aantrekt.
Op deze pagina een aantal tips.  

             
1. Thermo ondergoed. Koop een goede kwaliteit.
2. Gewone nylon sokken.
3. sweater, trui of fleece jack.
4. warme (fleece)broek.
5. Warme wollen sokken.
6. Winterjas of skijack en skibroek
7  Sneeuwschoenen.
8. Muts. Een balaclava is ideaal voor onder je scooterhelm.
9. Sjaal.
10. Goede winterhandschoenen, bij voorkeur wanten.
11. Zonnenbril of skibril. Het is niet nodig om veel geld uit te geven aan dure winterkleding. Laplandtime wil het zo gemakkelijk mogelijk voor je maken en zorgt voor de scooteroverall, schoenen en helm (de punten 6 en 7).

Neem ook badkleding mee voor de sauna en/of badtunna. Handdoeken zijn aanwezig.

Net als in heel Zweden is het ook bij ons gebruikelijk om je schoenen uit te trekken bij de voordeur. Neem derhalve voor binnenshuis een paar warme pantoffels mee.

Zweden heeft als muntsysteem nog steeds de kroon. In Lapland kom je met euro's niet erg ver en de dichtsbijzijnde pinautomaat is 100km rijden. Je arrangement is inclusief zo ongeveer alles behalve alcoholische drank en een eventueel souvenier. Als je een van beiden op je lijstje hebt staan neem dan ook wat kronen mee.

Sluit een reisverzekering af en check of je ziektekostenverzekering een buitenland dekking heeft. Neem daarvan ook een bewijs mee.

En als laatste, misschien overbodig. Maar zorg dat je pas of id-kaart geldig zijn.